Ο Νίκος Σπηλιόπουλος, είναι Ψυχοθεραπευτής Οικογένειας  & Ζεύγους και MSc, ICADC Σύμβουλος Εξαρτήσεων.

Εργάστηκε  στο ΚΕΘΕΑ, από το 1994 έως το 2014, σαν προσωπικό θεραπείας, σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ανέλαβε την ευθύνη, της από αρχής σύστασης και  την μετέπειτα λειτουργίας (2002-2014), του Θεραπευτικού Προγράμματος Εξωτερικής Παρακολούθησης, Εφήβων – Νεαρών ενηλίκων και των Οικογενειών τους, ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ , στην Πάτρα .

Έχει εκπαιδευτεί στο ΑΚΜΑ στίς Συστημικές Προσεγγίσεις και στην  Θεραπεία Οικογένειας & Ζεύγους, ενώ παράλληλα έχει ειδικευτεί στις εφαρμογές της Οικογενειακής Θεραπείας στον Τομέα των Εξαρτήσεων.

Έχει λάβει MSc στις Κλινικές πτυχές της Εξάρτησης και την Δημόσια Υγεία από το Institute of Psychiatry, King’s College, University of London. Διαθέτει διεθνή επαγγελματική  πιστοποίηση ως Σύμβουλος Εξαρτήσεων από τo International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC).

Είναι μέλος της European Family Therapy Association (EFTA), Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και Πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την European Association of Psychotherapy (EAP).

Έχοντας ζήσει, για αρκετά χρόνια, από κοντά, την προσπάθεια ανθρώπων και οικογενειών, να ξεπεράσουν σοβαρές και απειλητικές για την ζωή δυσκολίες, αναγνωρίζει τον θεμελιώδη ρόλο των λειτουργικών σχέσεων και των δεσμών ασφάλειας, στην ανθρώπινη εξελικτική πορεία.

Ευαισθητοποιημένος από προσωπικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον, συναντά στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία EFT, την πληρότητα της αυτονομίας μέσα από την λειτουργική αλληλεξάρτηση.

Στο πλαίσιο της προσωπικής του διεργασίας ανάπτυξης και μέσα από την συνεργασία του με το Α.Κ.Μ.Α, συμμετέχει στη δημιουργία του Ελληνικού Δικτύου για τη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (EFT).

©2024 Synexelixi by ART-COM

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?